KOBİ’lere 52,5 Milyon Avroluk Kaynak

Editör / 10.05.2020
KOBİ’lere 52,5 Milyon Avroluk Kaynak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi ile KOBİ’lere, üniversitelere ve araştırmacılara 52,5 milyon avroluk kaynak sağlanacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yeni iş fikirlerine, inovatif araştırmalarına kaynak arayanlara AB fonları ile kapı aralıyor. Bu kapsamda AB-Türkiye mali iş birliğinde yürütülen TTH-Türkiye ile KOBİ’lere, üniversitelere ve araştırmacılara 52,5 milyon avroluk kaynak dağıtılacak.
Bu kaynak Avrupa Yatırım Fonu tarafından seçilen Diffusion Capital Partners ve ACT Venture Partners tarafından yatırımlara dönüştürülecek.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Avrupa Yatırım Fonu (EIF) Güney Doğu Avrupa ve AB’ye Komşu Ülkelerde İş Geliştirme Başkanı Ionnis Tsakiris, EIF olarak 2006 yılından sonra Türkiye’de faaliyete başladıklarını söyledi.
İlk başta yarım milyon avroluk küçük bir faaliyetleri olduğunu anımsatan Tsakiris, bugün ise faaliyetlerinin toplam değerinin 1 milyar avroya çıktığını kaydetti.
TTH-Türkiye kapsamında 2 fonun ortaya çıktığına işaret eden Tsakiris, bu fonlar kullanılarak Ar-Ge fikirlerinin ticarileşebileceğini dile getirdi.Tsakiris, söz konusu fonların Diffusion Capital Partners ve ACT Venture Partners olduğunu, bunların yatırım fırsatlarını kolladığını ve kısa sürede ilk yatırımlarını yapacaklarını ifade etti.

 

Kaynak;iosb.org.tr